Agen ZLU 30 juni 2023

De attractievlucht van Agen voor de fondliefhebbers stond gepland op 30 juni, een weekend waar de bestuurders en helpers overuren gedraaid hebben: er stonden maar liefst 3 vluchten gepland namelijk Bordeaux, Agen Oud en Agen Jarigen. Tevens moest, terwijl de duiven van deze vluchten thuis kwamen, de midfondvlucht Sens worden ingezet. Dus een overvolle kalender.

De duiven van Agen werden gelost om 8.15u. De gemiddeld afstand is 875km, dus het zou geen gemakkelijke vlucht worden. Het was dan ook geen onbekende die om 19:45:33 zijn doffer 20-1924152 als een speer over de antenne zag lopen. Namelijk Lei Martens uit Stein had de eer om de 1e prijs te pakken, en de TV t.w.v. 300 euro in de wacht te slepen. Deze hardwerkende voorzitter is niet aan zijn eerste succes toe. In het verleden grootse resultaten, en na zijn verhuis naar Stein gaat hij op dezelfde voet verder.

Toen ik Lei aan de telefoon had, om verdere gegevens te krijgen over de 20-1924152, gaf hij ook aan deze duif gekregen was van John Smits uit Grevenbicht. Wie John kent, weet dat daar kwaliteit op het kweekhok zit. Lei was er als de kippen bij om zijn eigen soort terug te halen. Lei, en ook John, proficiat !

De middelste prijs gaat naar een van onze jongste leden. Mike Smeets die enkele jaren geleden is overgestapt naar de fond, ziet de resultaten elk jaar beter worden. Mike is dit jaar ook lid geworden van de Stichting Promotie, en is in zijn vereniging niet bang om zijn handen uit te steken. Ben er van overtuigd dat, als Mike op deze weg door gaat, hij nog voor vele verrassingen kan zorgen. Mike, 100 euro op de middelste prijs verdien je niet gauw. Van harte proficiat!

De laatste prijs moeten we vandaag gaan zoeken in Stein. Het Hok Smeets-Penris pakt deze. Vorig jaar winnaar van 2 tv's en nu winnaar van de natura prijs t.w.v. 50 euro. Voor hun is het fond seizoen begonnen, want ze pakken met de 2e en 4e prijs twee prachtige kopduiven. En dit van 4 prijzen mee. Ik zou zeggen, kan het nog beter ?! Succes op de verdere fondvluchten, mannen.

Dit waren de winnaars van de attractievlucht op de fond. De volgende attractievlucht zal bij de jongen vervlogen worden. Succes iedereen.

Uw reporter, Henk Lacroix