Sens 20 mei 2023

Stichting Promotie Duivensport BeekBUG organiseert ook dit jaar week een 5 tal attractie TV vluchten. Ook zijn er dan nog extra prijzen te verdienen op de middelste prijs en de laatste prijs.

Sens was de 1e vlucht, en ze kregen gelijk een hele zware dobber. De duiven worden om 8.00u gelost, en het duurde bijna 5 uur toen de eerste duif zich meldde. Het was bij Hub Stevens dat om 13:54:12 de duivin met ringnummer 21-1377133 over de antenne ging. Een geweldige prestatie want ze vloog 7 minuten en 14 seconden lost op de 2e duif van het samenspel. Hub is aan een geweldig seizoen bezig, de zeges zijn niet meer te tellen en de series die hij draait zijn fenomenaal. Op dit moment de beste speler van ons samenspel. Hub, proficiat en veel kijkplezier met je gewonnen tv.

De middelste prijs t.w.v. 100 euro werd een prooi voor Thei Peters. Een van de beste fondspelers van het samenspel laat zien dat dit jaar de duiven in de Tienstraat weer op scherp staan. Hij laat zien dat, ook als de duiven moeten werken, een fondspeler een goed resultaat kan maken. Hij maakt 20 prijzen op deze vlucht, dat zegt genoeg. Thei proficiat, dat belooft veel goeds voor de fondvluchten! Bij de vereniging heeft hij al een rondje gegeven bij de vaste tafel.

Het mooie van deze vluchten is, dat je ook op de laatste prijs nog een leuke prijs kan verdienen. Het fondduo Smeets-Penris dacht er zo over: de 50 euro op de laatste prijs zijn mooi meegenomen. Ze maakten trouwens 19 prijzen van de 45 duiven, waarvan de laatste prijs zeer welkom was. Mannen, proficiat!

Dit was de 1e attractie vlucht, nogmaals een zware, waar alleen duiven die in goede conditie waren hun prijs konden vliegen. De prijzen stonden 1 uur en 10 minuten, dus dit zegt genoeg op een vlucht van 350 km.

Op naar de volgende attractie vlucht namelijk de dagfond vlucht Issoudun.

Uw reporter, Henk Lacroix.