TV Chalons 8 aug 2023

Op vrijdag 4 augustus vond de TV vlucht van de jonge duiven plaats. Er werden 1562 duiven ingekorft door 53 liefhebbers. Met de jonge duiven is van alles mogelijk: in verband met de slechte weeromstandigheden die voor het weekend voorspeld waren, kwamen de duiven op vrijdag terug. De specialisten hadden hun jongen hiervoor klaar gemaakt.

Het was Hub Stevens die om 11:22u zijn jonge duif met ringnummer 2023-9473860 over de antenne kreeg. Maar omdat Hub dit jaar al een TV gewonnen had, en je er geen 2 kan winnen, schuift hij door naar de volgende prijswinnaar, dit was het due Harrie Kusters en Hub Kovacs die 39 seconden later hun duif klokten.

De duif met ringnummer 2023-9470653 zorgde voor deze prestatie. Het betreft een zoon van hun topper Moesj 085 die in 2023 de pannen van het dak vloog. De appel vielt hier duidelijk niet ver van de boom.

Bij Harrie en Hub komen de jongen geweldig, en het aantal kopprijzen en series zijn niet te tellen. Dit belooft wat voor de volgende vluchten. Proficiat mannen.

De middelste prijs valt deze keer in Maastricht. Jules Humblet dacht "deze pak ik even mee". Hij had er 30 mee en maakt 14 prijzen. Tevreden zal hij niet zijn, hij zat liever vroeger maar de mooie valuta prijs t.w.v. 100 euro verzacht de pijn. Proficiat.

De laatste prijs is voor mij dachten de Gebr.Hensen. De sympathieke liefhebbers hadden er 28 mee en maakten 14 prijzen. Dus een goede uitslag. Dan is het fijn om op de laatste prijs de natura prijs t.w.v. 50 euro mee te pakken. Als ze deze vorm bij de jongen houden, zullen ze nog eens voor een verrassing kunnen zorgen. Proficiat mannen.

Uw reporter, Henk Lacroix.