TV Chalons 7 augustus

Vandaag 7 augustus konden de liefhebbers van het samenspel Beek-BUG weer strijden om de mooie prijzen. Bij de jonge duiven zijn altijd veel kanshebbers, maar ook dit maal liet Fred Keerssemeeckers er geen gras over groeien. Gelost om 8:00u was het om 11:14:04u dat de 220-8636329 de antenne liet piepen. Goed voor de 1e prijs, waardoor Fred in het najaar niet 1 maar 2 televisies kan afhalen. Fred moest 8 minuten wachten op zijn 2e duif, maar die was nog goed voor de 16e prijs van 1583 duiven. De prijzen stonden trouwens 45 minuten, dus een pittige vlucht voor de jongen duiven.

In de stamkaart van dit prachtig duivinnetje kom je de oude lijnen van Harrie Winkens en Koopman tegen, dit maal gekruist met duiven van Ron Natrop  en Gebr.Pastoors (allen uit Gendringen). De aandachte lezer zal in deze stamkaart veel dezelfde duiven tegenkomen als die van de eerste T.V. winnaar van Fred (Lorris 18 juni).

Nogmaals proficiat, Fred!

De middelste prijs op deze vlucht is voor Jo Slangen, en een natura prijs ten waarde van 100 euro is een mooie prijs om mee te nemen. Toen ik Jo hiervan in kennis stelde, was hij zeer enthousiast. Geen oude duiven gespeeld, en met de jongen met volle inzet er weer tegen aan. Ondanks zijn leeftijd is Jo nog zeer actief. Hij was trouwens zeer te spreken over de Stichting en wat deze doet, hetgene ons natuurlijk deugd doet. Jo proficiat, en succes op de verdere vluchten.

De laatste prijs is voor Henk Lacroix. Henk is lid van de Stichting en had ‘s morgens met Herman Smulders gewed dat hij voor de laatste prijs ging. Dit lukte wonderwel, en Henk was er wat blij mee. Ik denk dat veel mensen Henk dat gunnen voor het vele werk dat hij bij De Olijftak doet. De natura prijs ten waarde van 100 euro komt best van pas.

Er resteert nog 1 attractie vlucht dit seizoen, en wel van Chalons late jongen.

Uw reporter, Henk