TV Reims 25 september

Vandaag onze laatste attractievlucht. Er zou in Chalons gelost worden, maar de bond zag daar geen mogelijkheid om te kunnen lossen. Daarom werd uitgeweken naar Reims.

Er waren 1359 duiven in concours bij de late jongen, en er werd om 10:30u gelost. De eerste duiven werden verwacht op 3 uur vliegen, dus dat zou om 13:30u zijn. Het duurde tot 13:36:22 dat de eerste constatering een feit was. Nadat de sperwer hem enkele minuten aan het vliegen hield, ging de 33e getekende met ringnummer 22-8627430 over de antenne. Zo hadden Bert en Roger Martens de lang verwachte TV binnen.

Hierna volgde een bombardement aan duiven, een totaal van 31 prijzen op 36 mee. Ik zou zeggen: wie doet het beter?

De middelste prijs viel in Spaubeek. Op prijs 227 pakte Harrie Kusters zijn duif met ringnummer 22-8626452. Deze is goed voor een natura prijs t.w.v. 100 euro. Harrie is aan een geweldig seizoen bezig geweest, geweldige uitslagen, kampioen bij de Afdeling Limburg, Wefo, Nationaal, Samenspel en vereniging. Maar de kers op de taart kwam toch, toe hij hoorde dat hij de Generaal Kampioen van Beek-BUG is geworden. Chapeau voor deze steunpilaar en harde werker van P.D.V. Olijftak. Harrie en zijn nieuwe companion Hub, van proficiat !!!

De laatste prijs is normaal niet de prijs waar men bij stil wil blijven staan. Maar als het een attractievlucht bij Beek-BUG betreft, dan wil iedereen hem maken. Op prijs 453 ging het duo Klinkers-Mertens er met deze prijs vandoor. In het lokaal, bij het ‘openen’ van de modules, had men het al over “we gaan voor de laatste prijs”. En toen men op de telefoon de uitslag zag, kon het bij Mat en Georgie los. Ik was als toeschouwer aanwezig, maar bij tafel 1 bij de Olijftak ging het bier met een veelvoud over de tafel. “Deze is binnen” zei Georgie, “en die moeten we gelijk koning maken”. En Mat zei “waar kun je met 3 prijsjes 100 euro verdienen?”. “Wilma, geef nog maar een rondje”. En ze bleven nog lang zitten. Proficiat, Mat en Georgie !!!

Dit was de laatste vlucht van het seizoen van de Afdeling Limburg, en we hopen met deze kleine reportages eeen bijdrage aan de website van de Stichting Promotie Duivensport Beek-BUG te hebben geleverd. Op 4 november zal de Stichting een forumavond organiseren voor alle leden van het samenspel. Op 4 december wordt de 4-tallen show van het samenspel gehouden bij PDV de Olijftak. En ter afsluiting wordt op 17 december de kampioenendag van het samenspel gehouden. Daar worden ook de gewonnen prijzen uitgereikt. Meer informatie over deze evenementen volgt nog.