TV Bergerac 29 juli

De laatste attractievlucht voor de fondliefhebbers. Dit was Bergerac, en er werden 311 duiven ingekorft door 44 liefhebbers. Veel fondmannen riepen van te voeren “de T.V. is ditmaal voor mij”, maar daar dacht het duo “Smeets-Penris” ander over. Na Barcelona pakte ze hun 2e overwinning en dus ook de 2e T.V. ten waarde van 300 euro.

Ze werden vrijdag om 13:30u gelost, en de 1e duif arriveerde in Urmond op 10:04:10u. Deze jaarling doffer – met Wijnands&zn, Corstjens en Thijssen in zijn stamkaart – had deze tocht met een snelheid van 996 m/m afgelegd. Dus het was een zware vlucht.

Nogmaals proficiat, beide mannen!

De middelste prijs op 52 gaat naar fondman pur sang Wim van Mulken. Een liefhebber die alles voor zijn duiven overheeft en gelukkig – na een stroef begin – zijn duiven weer veel beter ziet komen. Wim, het is je gegund. En het is, zoals je zegt, het mooi meegenomen.

De laatste prijs valt deze keer in Stein. Met prijs 104 pakt Rudi Loomans de prijs in natura t.w.v. 100 euro. Hij heeft 16 duiven mee en pakt 7 prijzen. Rudi is ook een puur fond fondspeler, die elke vlucht duiven zet, en ook hele goede resultaten laat zien. Rudi proficiat en de attractieprijs komt hopelijk goed van pas.

Dit was de laatste ‘TV vlucht’ voor de fondspelers. De Stichting kan terug zien op mooie vluchten en goede prijswinnaars. Voor herhaling vatbaar in 2023, lijkt me.

Groeten, Henk