Issoudun 27 mei 2023

Vandaag stond de 1e dagfondvlucht op het programma namelijk Issoudun, een vlucht van zo'n 525 km . Er waren 752 duiven in concours van 63 deelnemers. Het beloofde een zware vlucht te worden, waar alleen de duiven in optimale conditie op papier kwamen te staan.

Na 7:30u vliegen, bereikte als eerste  de duif met ringnummer 20-7025109 het hok bij B.Martens & zn. Deze 1e getekende (!) legde het traject af met een snelheid van 1169.021 meter/min. En topprestatie want hij bleek ook de 1e provinciaal van de Afdeling Limburg te zijn. De aankomsttijd van 14:43:06 bleek een gouden afdruk te zijn. De televisie gaat dus naar Elsloo. Tevens draaiden de vader/zoon combinatie een geweldige serie van 9 prijzen van de 11 duiven, met veel kopprijzen. Proficiat, Bert en Roger!

De natura prijs t.w.v. 100 euro viel ook in Elsloo: de Gebr. Hensen zullen het niet erg vinden dat de 126e prijs maakten. Ze hadden 12 duiven mee, en maakt maar 2 prijzen. Daar zullen ze meer van verwacht hebben, en hopelijk verzacht deze prijs een beetje de pijn. Ik ben ervan overtuigd dat we ze nog vaker vooraan op de uitslaglijst zullen zien staan.

De laatste prijs viel dit maal in Belgi√ę. Yves van Briel dacht "die natura prijs van 50 euro pik ik me nog even mee". Deze fondspeler had er 54 mee en maakte 20 prijzen, dus daar zal hij zeker tevreden over zijn. Ook zie je weer dat, als de duiven in orde zijn, ook de fondspelers hun prijzen pakken. Zelf denk ik dat de fondspelers dit jaar weer met Yves van Briel rekening moeten houden. Yves, proficiat en een goed fondseizoen!

Zelf heb ik als reporter op deze vlucht een flinke teleurstelling gehad. Om 14:47 viel de eerstgetekende op de antenne, maar jammer genoeg geen constatering mogelijk. Chipring kapot - duif uit module en weg was topklassering - 2e prijs BeekBUG, 3e prijs provinciaal. Ook dit hoort bij de sport, het is nog altijd techniek wat stuk kan gaan.

Uw reporter, Henk Lacroix