TV Barcelona 8 juli

De vlucht voor de duiven met de langste adem. Liefst 1120 km voor de kiezen kregen ze. Er waren 32 deelnemers die 145 duiven inmanden. Ook hier had de Stichting een televisie-vlucht van gemaakt.

Als grote winnaar kwam de Comb. Smeets-Penris uit de bus. Ze hadden 5 dagen ingekorft, en maakten 2 kopprijzen. Om 10:51:15 werd hun 2e-geketende de 2019-1143658 geklokt, en om 16:10:46 hun 2e duif.

Hun eerste vloog, tegen het ‘geweld in het westen’, een 6e Nat. tegen 4842 duiven. Zie hieronder deze belevenis in hun eigen woorden, geweldig!
Ook op hun ander hok in Stein werden kopprijzen gepakt met de 5e, 6e, 7e en 19e prijs. Een formidabele prestatie, ze zullen het onderling moeten uitvechten waar de TV komt te staan, in Urmond of in Stein.

De middelste prijs was voor onze belgische vriend Yves van Briel. Hij was met 9 duiven in de strijd en maakte lieft 6 prijzen. Gefeliciteerd en de natura prijs t.w.v. 100 euro zal wel goed van pas komen.

De laatste prijs ging naar een van onze jongste fondspelers, namelijk Bart Willems. Een mooie opsteker voor Bart, en hij was er wat blij mee toen ik hem het nieuws vertelde. Dit is ook de opzet van de Stichting, om zoveel mogelijk mensen te laten mee profiteren van de extra prijzen. Proficiat, Bart!

Uw reporter, Henk

In 2018 hebben wij aan onze clubgenoot en duivenvriend Tony Bollen uit Maasmechelen een jonge duivin gegeven. Deze duivin was een dochter van Benny Batman, die bij ons in 2018 de 2e Nationaal en 2e Internationaal maakte op Marseille achter De Bresser.
Hij heeft voor ons toen in 2019 een jonge doffer gekweekt uit deze duivin gekoppeld op een zoon van “KIMI BARCA”.
Deze doffer met ringnr. 2019-1143658 hebben wij “TONY” genoemd, nadat hij In 2021 de 4e Nationaal en 28e Internationaal AGEN vloog.
Helaas is de moeder van “TONY” gestorven. Zelf heeft Tony Bollen gelukkig nog 2 volle zusters van “TONY” .

Op de dag dat de duiven van Barcelona moesten komen, zat ik zoals gewoonlijk al de hele morgen te wachten op de aankomst van onze duiven.
Ik zat circa 3 meter van de duivenslag op mijn telefoon te kijken en keek even omhoog en zag in een flits een duif op de plank vallen. Ik schrok gooide de telefoon neer en rende naar binnen. Ik was helemaal de kluts kwijt en keek op het klokje en zag dat er een van Barcelona was gevallen. Tijd 10.51uur. Ik zocht binnen naar mijn telefoon om de duif te melden, maar vond mijn telefoon niet.
Weer naar buiten gerend en daar lag hij op de stoel. Weer naar binnen voor het telefoonnummer te zoeken om te melden. Ik was buiten adem en mijn handen trilden enorm.
Kreeg Willy Lemmens aan de telefoon en hij was heel rustig, zoals gewoonlijk. Dus ik dacht dat zal wel de vijfde gemeldde zijn of zo. Na alle gegevens te hebben doorgegeven zei Willy dat is de eerste gemelde. Ik: “YES”. Wist niet wat ik moest en heb direkt Robin gebeld. Ik was helemaal hotel de botel en Robin ook. Robin zei: “Piet, dat is de 2e gemelde NATIONAAL”.

Mijn vrouw Marij was even de hond uitlaten; dus ik moest dit even allemaal alleen verwerken. Toen zij even later thuis kwam en ik haar vertelde dat er een duif gevallen was, kwamen bij mij alle emoties los en heb ik een paar traantjes gehuild op haar schouder. Geweldig wat een ontlading. Daarna direkt Tony Bollen gebeld om hem het nieuws te vertellen. En daarna maar met spanning afwachten of er nog duiven voor ons zouden eindigen. Uiteindelijk werd het de 6e Nationaal en 17e Internationaal van een hele zware BARCELONA 2022.